My days in Malaysia

20 08 2010

1st day
I arrived in Malaysia on Thursday (18 August 2010) afternoon. Thanks God I am not alone, I am with Tia. We have a nice flight although the plane has been delayed for 30 minutes. The Human Resource Department of C!MB Group has arranged a driver for us. Having all the luggage in hands, Tia sent the driver text message, telling that we already in Malaysia, one of us brings red luggage. He replied it, and asked us waiting in 6th gate. But something happened, He didn’t know that we are both women. Shien, one of HR department only give him the print out that consists of our flight number and my name. He thought that Wangsa/Lidya are two person, man and woman, in fact that’s my full name. At that time, we given up can’t find the driver. But somehow, I just called his name, “Oh, Pak Sudar where are you?” And at the same time, I turned back and I saw a man in C!MB’s uniform staring at me and answered, “Yes, I am Sudar.” He tried to explain, actually he already saw us with my big red luggage, but he thought, it should be not two ladies. I tell him that is my full name, Lidya Wangsa. Haha.. It’s okay sir! Pak Sudar is very nice guy. He told us about Malaysia, and from His story we found that He is Javanese, but born in Malaysia.
1 hour later, we arrived in Peninsula Hotel. The hotel is in front of C!MB Office in Jalan Semantan. We will stay at this hotel for 3 months ahead. Hmm.. Wish me luck! (LW)





Network Society

22 04 2009

Hari ini saya membuka folder sent items di dalam email dan saya menemukan sebuah esai singkat tentang Network Society. Saat itu terekam saya mengirimkan pada tanggal 13 Februari 2006, demi mengikuti “Asian World EXPO in Hongkong.” Dasarnya dulu semangat-semangatnya ikut lomba. Iseng-iseng berhadiah. Hanya, kali ini sudah iseng tapi tidak dapat hadiahnya :(. Selamat membaca dan tinggalkan jejakmu dengan berkomentar.

…………………….

Network Society

The internet is the fabric of our lives. If IT (Information Technology) is the present-day equivalent of electricity in the industrial era, in our age the Internet could be likened to both the electric grid and the electric engine because of its ability to distribute the power of information throughout the entire realm of human activity, said Manuel Casteils in his passages of The Internet Galaxy (2001).

Casteils uses the term ‘the internet’ to denote ‘the network society’ and this is a distinction Robert Hassan (Media, Politics and the Network Society, 2004) will take up below. The point is that the applications and devices that connect from the internet and connect us to it are growing in number and in sophistication all the time. These are deepening and widening the realm of network and the growing numbers of people connected to it and who make it a ‘society’.

The network society is concerned with the incorporation of masses people, with distributed systems, interconnecting networks, processes, business-to-business and people-to-people. In short, digital networks have become an integral part of modern capitalism. Over the space of what was a very short Phase One of the Digital Revolution, it now seems almost unimaginable to envisage a form of capitalism, economic globalization and much of social and culture life that does not have digital networks at its centre less centre. The revolution, in other words, has been normalized.

Finally, proving the network society is not just a dream. It is a must. Every country should prepare itself facing globalization by digitized their ‘lives’. Especially for Indonesia. Indonesia should prepare young generation for facing the new era of society, network society; by open their mind for the reformation and revolution in their life, included new technology and global information.

As a world leader, I will promote young generation for trying to learning by doing increasing their knowledge, not only for them but also for their country. Maximize their capability although in limited facilities. The important thing is not just proving the digital technology but the digital morality.

Compose by LIDYA WANGSA (070417147). I’m a student of FISIP UNAIR, Communication Department. I hope you still give me a chance joining the great event in Hongkong. Thanks. God bless.

………………………………………





Bekerja sama dengan Waktu

8 12 2008

Jika Anda ditanya, pekerjaan apa yang paling menjemukan di dunia? Sebagian besar orang pasti akan menjawab dengan hal yang sama. Apa itu? Saya yakin, anda pun akan setuju dengan saya, ya, yang paling menjemukan adalah MENUNGGU.

Menunggu air mendidih, menunggu antrean laundry, menunggu koneksi internet yang lamban, menunggu panggilan pekerjaan, menunggu kedatangan tamu, sampai menunggu seseorang memberikan titik dalam kalimat super panjang yang diucapkannya, dan selanjutnya, silakan ditambahkan sendiri menurut versi Anda.

Bagi saya yang seorang “pengangguran” ini, menunggu kejelasan kapan Bank ‘itu’ memanggil saya untuk mulai training adalah hal yang membawa saya kepada tingkat kejemuan, yang kian hari kian menggila.

Memang sudah nature manusia, ingin segala sesuatu menjadi pasti dan jelas. Bahkan, kalau bisa kita tahu kapan itu terjadi. Semisal seperti kejelasan tentang, kapan jodoh datang, siapa orangnya, kapan menikah, kapan punya anak, kapan naik pangkat, kapan gaji naik, kapan mulai kerja.

Tapi, siang ini saya mulai merenungkan, dan mulai berpikir, apa jadinya jika saya tahu kapan semua yang saya sebut di atas terjadi. Pastinya orang akan menganugerahi saya gelar terhormat, yaitu peramal kondang. Beruntung saya bukan peramal, saya cuma orang biasa yang punya iman, niat serta kerja keras. Tentang kejelasan dan kepastian tentang segala sesuatu, kita serahkan kepada Tuhan saja, yang penting kita sudah berusaha sekuat tenaga.

Saya mulai berpikir keras, apa yang harus dilakukan supaya saya tidak terlena membuang waktu berharga ini, sebelum saya benar-benar terjun ke dunia kerja. Beberapa kegiatan sudah saya lakukan. Saya mulai belajar menyetir roda empat, kemarin manual dan hari ini automatic car. Dua minggu yang akan datang saya mulai memberikan kursus blogging ke adik kelas. Dan yang paling gress, besok saya akan main ke Jakarta selama seminggu.

Senang akhirnya, saya mulai bisa bekerja sama dengan waktu. Mempunyai lebih banyak waktu dengan keluarga di rumah, sebelum saya mulai terjebak dalam kesibukan dan rutinitas kerja yang pasti akan saya hadapi.





Brunei Air asyikk, tapi pramugarinya…

19 07 2008

Yes, aku berangkat ke New Zealand!! Hehe… jam 20.30 waktu Surabaya (kemaren, 18 Juli), Lidya dan Tiara meluncur ke New Zealand, tapi ga langsung ke NZ, transit dulu ke Brunei, sebabnya kita terbang bersama Royal Brunei.

Terbang bersama Brunei menyenangkan sih… tapi ada satu yang bikin agak sebel. Pramugarinya jutek… Cantik sih, tapi jutek bangeeeetttt… Including petugas bandara yang cewek.. Hmmm, untungnya pramugara dan petugas bandara yang cowok ramah 🙂

Anyway, ini adalah kali kedua aku naik pesawat. Dulu pertama kali naik pesawat waktu zaman TK. Hehe… Jadi bisa dibayangin gimana excited-nya aku naik pesawat… Ndeso emang 😥  Tapi yang penting gak malu-maluin dong, tetep stay cool. Hohoho…

Yang bikin deg deg an adalah waktu cuaca buruk, tiba-tiba…….. gruduk gruduk gruduk Oh My God…. Oh My God!! Pake sabuk pengaman… cepat.. cepat.. bahkan bule di depanku jadi panik juga… Beruntung cuma 5 menit… Fiuhh… Thanks God, It’s over.

Tepat pukul 23.00 WIB, atau sekitar jam 24.00 waktu Brunei (18 Juli) kami sampai di Bandar Seri Begawan Airport. Trus dijemput travel, jadi critanya kami dapat hotel dari Royal Brunei soalnya mesti transit sekitar 18 jam gitu.

Hari ini rencana kami mau jalan-jalan keliling city, naik shuttle hotel. Inginnya sih mampir ke palace dan kampung air, kayaknya asyik. semoga masih keburu.

to be continued…





Denias On Perspektif Baru

27 09 2007

Today, Ari Sihasale and Nia Zulkarnaen join the Perspektif Baru on Radio.

Conducted by Wimar Witoelar, Ari told about the latest film which winning a lot of awards, Denias.

True Story about the Papua’s Child who struggling for having school.

Ari was born in Papua which actually is Ambonese.. but He stated that his home land is Papua.

Through this film, Ale (his nick name) wanna share the beauty of Papua and YES! you can see and feel it whenever you wacth the film…

For the next, Ale and Nia will make a new film with same core, the struggle of an educator on Jambi…

Surely, both of them are good person, so charming and have a goodwill for diging up the story of ordinary people…

Ari-Me-Nia